کتاب توتمیسم لوی استراوس یکی از برجستهترین کتابهایی است که در این حوزه نوشته شده است. شاید مخاطبان این مبحث بیشتر با آثار کسانی مانند فروید و یونگ و میرچا الیاده آشنا باشند، امّا این کتاب هم از آن دست کتابهایی است که حتماً باید در کتابخانۀ پژوهشگران و علاقهمندان به توتم و توتمیسم و مردمشناسی باشد.
در ادامه فهرست کتاب را خواهم آورد. بعد نیز بریدههایی از مقدمه مترجم را برای آشنایی بیشتر با این کتاب و همچنین خود لوی – استراوس با هم خواهیم خواند.
فهرست کتاب
- مقدمه مترجم
- مقدمه نویسنده
- فصل اول: وهم توتمی
- فصل دوم: نامگرایی استرالیایی
- فصل سوم: توتمیسمهای کارکردگرا
- فصل چهارم: بهسوی ذهن
- فصل پنجم: توتمیسم از درون
- کتابشناسی
- اسامی قبایل و مکانهای ناآشنا
- واژههای اصطلاحات فنی
بریدههایی از یادداشت مترجم کتاب توتمیسم
آنچه در ادامه میخوانید تکههایی از یادداشت مفصل مترجم کتاب، مسعود راد، است که برای معرفی لوی – استراوس و این کتاب نوشتهاند:
برای آشنایی با طرز فکر کلود لوی-استراوس، مردمشناس مشهور فرانسوی، و بهروایتی سردمدار مکتب اصالت ساخت در مردمشناسی، کتاب توتمیسم دارای مناسبت خاص است. این کتابی است که خود لوی-استراوس برای تشریح نظریهاش بهاختصار در سال 1960 به نگارش درآورده است، و در واقع مقدمهایست بر نظریۀ ساختگرایی در مردمشناسی، که در آثار دیگر این نویسنده بسط داده میشود. همانطور که خود وی در مقدمۀ کتاب اندیشۀ وحشی مینویسد، اثر اخیر مکمل بسطیافتۀ کتاب توتمیسم بهشمار میرود.
در زبان فارسی نام لوی استراوس، که شیفتگان و منتقدان متفقاً به اهمیت نظریات او در مردمشناسی اذعان دارند، نامی آشناست، ولی بهنظر میرسد هنوز هیچیک از کتب نظری او به فارسی ترجمه نشده باشند…
(توجه داشته باشید که این مقدمه در بهمن سال 1360 نوشته شده، و اطلاعات آن ممکن است تغییر کرده باشد. شما برای ما بنویسید که کدام کتابهای لوی-استراوس به فارسی برگردانده شدهاند و شما کدام کتابها را خواندهاید.)
دو اثری که از این نویسنده ترجمه شدهاند عبارتند از کتاب نژاد و تاریخ که رسالهای است که وی در سال 1952 برای یونسکو دربارۀ نژادپرستی و مسائل نژادی نوشته است، و توسط آقای ابوالحسن نجفی ترجمه شده است؛ و کتاب دیدگاه مردمشناسی (The Scope of Anthropology) که متن سخنرانی او در جلسۀ افتتاحیۀ کرسی مردمشناسی اجتماعی کولژ دو فرانس در ژانویۀ 1960 است، و توسط آقای نعمتالله تقوی ترجمه شده است.
علاوه بر آن، کتاب «لوی – استروس» نوشتۀ ادموند لیچ، مردمشناس ساختگرای انگلیسی، توسط آقای حمید عنایت به فارسی ترجمه شده است. این کتاب را لیچ برای معرفی این نویسنده به انگلیسیزبانان نوشته است و برای آشنایی با طرز فکر او بسیار مفید است.
در یک نگاه
عنوان اصلی: Totemism
عنوان فارسی: توتمیسم
نویسنده: کلود لوی-استراوس (Claude Lévi-Strauss)
مترجم: مسعود راد
ناشر: توس
چاپ اول: سال 1361
تازهترین انتشار: چاپ چهارم 1397
تعداد صفحات: 234 صفحه
موضوعات: توتمگرایی – مردمشناسی – ساختارگرایی
قیمت: 22000 تومان
امیدوارم این یادداشت شما را به تهیه و مطالعۀ کتاب توتمیسم لوی استروس مشتاقتر کرده باشد. نگران سنگینی مبحث نباشید؛ مترجم –همانطور که در مقدمه مفصل خود توضیح داده- تلاش کرده است با آوردن توضیحاتی کتاب را برای مخاطب عام نیز قابل فهمتر کند. پیش از خارج شدن از وبلاگ نگاهی هم به صفحۀ معرفی کتاب بیندازید؛ آنجا میتوانید کتابهای کمیاب و نایاب را دانلود کرده، معرفی کتابهای جدید را بخوانید.