دروغ چرا! کتاب باورهای کهن و خرافههای نوین چندان مورد توجه و علاقه من واقع نشد، ولی از آنجا که این کتاب شاید برای گروهی از خوانندگان وبلاگ جذاب باشد، معرفی کوتاهی از آن مینویسم. پیش از آغاز، باید اشاره کنم که این کتاب اندکی اغراقآمیز به عصر مدرن نگاه کرده، و شاید بتوان ردّ پای تفکر مذهبی را هم در این نگاه پیدا کرد.
مقدمۀ مارتین لینگز
یک ویژگی عجیب و غریب عصر ما اهمیت زیاد دادن به این موضوع است که آیا چنین و یا چنان خط مشیئی نه تنها در سیاست بل امروزه حتی در دین با روحیۀ قرن بیستم همگامی و سازش دارد. کیش تحلیل و ستایش، که در واقع نوعی خویشتنپرستی است، طرز تفکری را بهوجود میآورد که میتواند به اندازه هر چیزِ مخرّب برای دین مضر و ناسالم باشد، یک نوع تورم روح که از بیخ و بن با شعور راستین منافات دارد، تا چه رسد به معنویت.
کتاب باورهای کهن و خرافههای نوین تلاشی برای برقراری تعادل است. ادای حقشناسی ما نسبت به گذشته به بهای بیعدالتی به عصر کنونی تمام نخواهد شد. منکر این نیز نمیگردیم که بهخاطر بهسربردن در این روزگار مواهب معنوی بزرگ برایمان هست، و یا میتواند باشد. ولی تنها در صورتی میتوان قدر این مواهب را دانست و از آنها تمتع کامل حاصل کرد که عصر خود را آنگونه که واقعاً هست ببینیم و نه آنطور که شیفتگان و ستایشگران متعصبش آن را مینمایانند. دنیای نوین آکنده از تناقضات تکاندهنده است، تا بدانجا که پرشورترین قهرمانان قرن بیستم بیش از تمامی آدمیان چشمشان در برابر موهبتهای واقعی این جهان هستی کور است.
فهرست کتاب باورهای کهن و خرافههای نوین
- مقدمه
- فصل یکم – گذشته از دیدگاه آینده
- فصل دوم – نوسانهای آهنگ زمان
- فصل سوم – حال از دیدگاه گذشته
- فصل چهارم – آزادی و برابری
- فصل پنجم – خرد مطلق و عقل انسانی
- فصل ششم – برخورد افراطها و تفریطها
در یک نگاه
عنوان اصلی: Ancient Beliefs and Modern Superstition
عنوان فارسی: باورهای کهن و خرافههای نوین
نویسنده: مارتین لینگز (Martin Lings)
مترجم: کامبیز گوتن
ناشر: انتشارات حکمت
نوبت انتشار: سال 1396
تعداد صفحات: 90 صفحه
موضوع: روانشناسی – دین – فلسفه
قیمت: 25000 تومان
بههرحال همیشه که نباید با سلیقۀ خودم کتاب معرفی کنم! یادداشت معرفی کتاب باورهای کهن و خرافههای نوین مارتین لینگز را هم خیلی کوتاه نوشتم تا شما پیش از تهیه و مطالعه از نظرات نویسنده و فهرست کتاب آگاه باشید.